Når du tager ud at sejle i længere tid, skal du vende dit skilt til grøn, så andre kan bruge bådpladsen.
Dagen før din hjemkomst og INDEN kl. 12.00* skal du gøre som beskrevet herunder. Vær opmærksom på, at hvis vi ikke får besked i tide, er det ikke sikkert, at vi kan nå at få pladsen fri.
I højsæsonen vender vi skilte til grøn, hvis vi kan se, at pladsen har været på rød i mere end 24 timer. Hvis du er væk i lige omkring 24 timer, bedes du skrive til rød/grøn-telefonen, så vi kan undlade at vende skiltet.
Vær opmærksom på, at rød/grøn-telefonen kun er åben:
*Brovagterne har indtil kl. 12 til at informere gæstesejlere om at finde en anden ledig plads. Derfor er vi nødt til at få besked om hjemkomst dagen før og inden kl. 12.
Hvis du er pladshaver i havnen, skal du selv booke tid her på hjemmesiden til søsætning, optagning eller “en uge på land” (hvis du fx skal have ordnet bunden).
Søsætningen starter omkring 1. april, og optagningen finder sted omkring 1. oktober. Vi åbner dog for tider før disse datoer, så hold dig evt. orienteret om dette i vores nyhedsbrev og på vores Facebookside.
Ved løft med havnens kran er alle både med en værdi på op til 2 mio. forsikret fra havnens side. Hvis din båds værdi overstiger 2 mio., skal du tegne en tillægsforsikring gennem havnen på det resterende beløb.
I praksis foregår det sådan:
Har du rig på:
Hvis du skal op med rig på:
Vaskning af bunden:
Kun havnens systemstativer må bruges.
Det er vigtigt, at der ikke sidder løsdele på rammen, da disse vil falde af under løft eller kørsel og dermed blive ødelagt.
Marselisborg Havn tilbyder affugtning af din båd vinteren over, så den holdes tør og klar til en ny sæson.
Affugtningen sker i samarbejde med Cortes, som er verdens førende indenfor dette område.
Hvis du vil tilmeldes affugtning, skal du skrive til Nina på nl@marselisborghavn.dk
Der er et begrænset antal pladser, og tilbuddet gælder kun både på land.
Priserne er:
Under 30 fod 2.500 kr.
31–40 fod 3.000 kr.
41+ fod 3.500 kr.
Du må gerne lade din båd blive i vandet vinteren over. Du skal bare være opmærksom følgende:
Det er vigtigt, at din båd er markeret med hjemhavn. Du finder vores logopakke herunder, så du selv kan få lavet “hjemhavnfolie”.
Det også muligt at købe folie med “Marselisborg Havn” på havnekontoret.
Download logopakker her:
Der findes to mastekraner på havnen: En foran havnekontoret og en på kranpladsen.
Mastekranen på kranpladsen må kun betjenes af havnens personale.
Brug af mastekranen foran havnekontoret er på eget ansvar og kun for personer over 18 år, der har tilegnet sig tilstrækkelig viden til sikkert at bruge kranen.
Vær opmærksom på:
Masteløft er en af de farligste opgaver, man har som sejlbådsejer, så det er vigtigt, at man ved, hvad man laver, før man kaster sig ud i det.
HUSK, at mastekranen er lukket fra 1. juni t.o.m. 31. august, så vær opmærksom på det i din planlægning.
Dit projekt skal godkendes på havnekontoret før du begynder at slibe eller skrabe din båd. Husk afdækning både på jorden og for vinden!
Slibeudstyr bookes her på hjemmesiden, nøglen hentes på havnekontoret, og maskinen afhentes i sejlerværkstedet. Slibeskiver kan købes ved bookning. Du kan se priserne her. Vi skriver dit navn på den maskine, du skal bruge. Lås skabet efter dig.
Vi sørger for, at udstyret er i orden, og at de bestilte slibeskiver er klar i skabet. Slibeudstyret skal leveres tilbage i samme stand, som det blev udleveret. Evt. misbrug og skader vil blive afregnet med bruger.
Det er obligatorisk at bruge havnens slibeudstyr ved slibeopgaver. Det er brugerens ansvar at oplyse havnen om sine planer, så de rigtige foranstaltninger kan udføres, herunder udlægning af presenning under stativ og båd inden afsætning.
Retningslinjer for fjernelse af bundmaling
Grundlæggende princip: Undgå, at der spildes malingsafskrab og slibestøv på vinterpladsen.
God praksis:
Afrensning sand, lavapulver og is
Sandblæsning/-svirpning og lavablæsning er ikke tilladt. Kun rensning med is kan godkendes. Dette gøres i
god tid forud for behandlingen, således at havnen kan rådgive om eller eventuelt stille krav
til, hvordan isblæsningen skal udføres, herunder hvordan afrenset materiale efterfølgende skal håndteres.
Du kan evt. kontakte Dansk Tøris Teknik og høre mere.
Fordele ved at følge retningslinjer for fjernelse af bundmaling
Både sejlere, havnen og miljøet opnår en række fordele ved at undgå, at der spildes malingsafskrab og slibestøv på vinterpladsen. Kort fortalt drejer det sig om følgende:
1. Stor miljøgevinst (op til 99% af forureningen opsamles)
2. Forårsklargøring bliver nemmere og mere effektiv (professionelt grej)
3. Støvproblemer på og konflikter med nabobåde undgås
4. Sejlernes helbred skånes, da man undgår indånding af støv
5. Forurening af vinterpladser minimeres, og havnen undgår eventuelle påbud og store
udgifter til rensning af havnearealer.
Mere om at arbejde med bundmaling
Læs mere om, hvordan du passer på dig selv og miljøet, når du arbejder med bundmaling her.
På kranpladsen findes en lift, som havnens pladshavere og -lejere kan benytte, når vi ikke arbejder på pladsen.
Du betaler via cWallet – se prisen på havnens prisliste.
Sikkerhed:
Teknik og brug:
Overholdes ovenstående ikke, forbeholder havnen sig ret til at fjerne kablet.
Det er farligt for ikke-sagkyndige personer at forsøge at foretage reparationer eller ændringer. Hvis der opstår problemer med havnens elforsyning, skal havnekontoret kontaktes. I øvrigt henvises til Stærkstrømsbekendtgørelsen.
Hvis havnens personale kaldes ud til en sejler, der mener, at der er fejl på havnens installationer, og det viser sig at dette ikke er korrekt, forbeholder havnen sig ret til at fakturere dette.
Respekteres ovenstående ikke, forbeholder havnen sig ret til at fjerne kablet.
På broerne benyttes Tallykort i betalingsstanderne.
På havnen sorterer vi affald i mange forskellige fraktioner, og vi opfordrer til, at vores brugere støtter op om dette – ikke mindst af hensyn til miljøet. Her får du et overblik over, hvordan vi håndterer affaldet.
På havnen finder du:
På miljøstationen kan du aflevere følgende:
Kølervæske
Hvis du skal af med kølervæske, skal du fylde det på en dunk og aflevere det på kommunens genbrugsstation.
Der findes flere typer kølervæske, hvor de grønne som udgangspunkt er de mest miljøvenlige:
Kølervæsker er ikke kun en simpel blanding af vand og glycol længere. De moderne kølervæsker, også kendt som kølevæsker, er blevet udviklet med avancerede formuleringer for at imødekomme specifikke krav til ydeevne, korrosionsbeskyttelse og kompatibilitet med forskellige motortyper.
De forskellige “G”-klassificeringer, som G11, G12, G12+, G13 osv., refererer til specifikke standarder og formuleringer, der er blevet fastlagt af forskellige bilproducenter og industrien som helhed. Her er en beskrivelse af nogle af disse klassificeringer:
Blå kølervæske / G11: Blå kølervæske eller G11 kølervæske er en ældre formulering, der normalt består af en blanding af vand og ethylenglycol. Den indeholder ofte basiskorrosionsinhibitorer for at beskytte kølesystemet mod korrosion. Den blå kølervæske har en begrænset beskyttelsestid og er ikke så avanceret som nyere formuleringer.
Rød kølervæske / G12: Rød kølervæske eller G12 kølervæske er en mere avanceret formulering, der normalt indeholder ethylenglycol eller propylenglycol som base. Den indeholder også organisk additiver, der giver bedre beskyttelse mod korrosion og kavitation. Den røde kølervæske er designet til at have en længere levetid og bedre ydeevne.
Rød kølervæske / G12+: Den røde kølervæske G12+ er en videreudvikling af G12-formuleringen og indeholder yderligere forbedringer i korrosionsbeskyttelse og kompatibilitet med forskellige motortyper. Denne type kølervæske er ofte mere effektiv ved beskyttelse af kølesystemet over en længere periode.
Grøn kølervæske / G13: Grøn køllervæske eller G13 kølervæske er en nyere formulering, der bygger videre på tidligere standarder. Den indeholder avancerede additiver for at give optimal korrosionsbeskyttelse, lav toksicitet og kompatibilitet med forskellige kølesystemmaterialer. Den grønne kølervæske er designet til at være mere miljøvenlig og kan anvendes i moderne køretøjer.
Grøn kølervæske / G13+: Den grønne kølervæske G13+ er en forbedret version af G13-kølervæsken, der tilbyder ekstra beskyttelse mod korrosion og kavitation samt yderligere forbedret kompatibilitet med forskellige motortyper og materialer.
Du kan læse mere hos Weboil her