Den Blå Promenade

Den Blå Promenade

Den Blå Promenade er Marselisborg Havns nye frirum, der forbinder by, havn og mennesker, og som samtidig skaber en åben forbindelse mellem Tangkrogen og havnen. Her kan mennesker i alle aldre samles omkring maritime oplevelser og aktiviteter.

Området består af syv nedslagspunkter

Ankomsten 

En indbydende velkomst

En indbydende markering af overgangen fra de store parkeringsarealer ved Tangkrogen til den grønne havn og kystens åbne landskab.

Mulighed for kortere ophold og parkering (handicapparkering) med udsigt over havnen som kan bruges af gangbesværede. Det hurtige pausested tæt på bilerne. Et sted at sætte cyklen.

Oplev Corneilles skulptur La Sirène og få et fint kig over havnens sydlige del.

Havnetorv

Det maritime mødested

Stedet er centralt for det summende havneliv. De hyggelige huse skaber rammer om mange aktiviteter og oplevelser. Et socialt mødested for roere, sejlere og alle andre som kommer forbi.

Det er her, besøgende kommer tæt på havnen, og her man kan nyde udsigten over en kop kaffe.    

Målet med havnetorvet er at sikre havnen en aktiv plads, der fremstår indbydende hele året.

Strandhaven

Duftende og sanselig have

Sanselig have med særlig strandvegetation samt farver og dufte, der ændres i takt med årstiderne.

Haven er fuldt tilgængelig, og giver alle mulighed for at komme helt tæt på det grønne.

Siddepladser i tæt kontakt med haven. Rekreativt areal på promenaden, hvor man kan sidde med kig ud over havnen.

Bryggen

Tilgængelighed for alle

Her skal læring og maritimt klubliv gå hånd i hånd. Bryggen skal invitere børn og unge til at møde havet, både over og under overfladen.

Her er klubmiljø direkte ud til den brede promenade og vandet.

Atelieret

Kunstner Eske Touborg

I atelieret byder vi kunstner, Eske Touborg, velkommen til Marselisborg Lystbådehavn.

Eske har mange års erfaring med graffiti og streetart, men han har også et stort talent når det kommer til olie- og akrylmaleri.

Glæd dig til at møde Eske i Atelieret.

Udsigten

Målet for gåturen

Som afslutning på promenaden findes en udsigtsplatform med et gennemgående kig til Aarhusbugten – porten til vandet.

Fra opholdsplateauet kan man nyde udsigten og solen.

Strandengen

Den Grønne Havn

Nye overordnede forbindelseslinjer skaber bedre sammenhæng mellem Tangkrogen og havnens ankomstarealer. Slyngede stiforløb gennem opstammede solitære træer der sammen danner en lund. Mulighed for plads til events tæt på havnen. 

Lunden skaber en større åbenhed og transparens mod bysiden. Strandengen, med kystens særlige vegetation, skaber et sanseligt oplevelsesrum, der ændres med årstidernes skiften.

Støttet af Salling Fondene

Stor tak til Salling Fondene for støtte til Den Blå Promenade. 

Salling Fondene består af to fonde; Købmand Herman Sallings Fond og Købmand Ferdinand Sallings Mindefond. Salling Fondene er opkaldt efter Salling Groups grundlægger Herman Christian Salling og hans far, Ferdinand Salling, der i 1906 åbnede en manufakturhandel i Aarhus og dermed lagde kimen til det, som senere blev Salling Group, som Salling Fondene er eneejer af.

Salling Fondene er eneejere af Salling Group, som er Danmarks største detailhandelsvirksomhed med hovedsæde i Aarhus. Salling Group driver dagligvarekæderne Bilka, føtex, Netto, Wupti, Carl’s Jr., Starbucks og Salling Stormagasiner.

Salling Fondene arbejder for at gøre hverdagen for danskerne bedre. Som ejere af Salling Group donerer Salling Fondene hvert år en del af overskuddet fra Salling Group til initiativer og projekter inden for kultur, sport, uddannelse, kirke og velgørende formål. Siden 2012 har Salling Fondene doneret ca. en milliard til glæde og gavn for mennesker i Danmark.

Rul til toppen