Klubliv

Marselisborg Sejlklub

Marselisborg Sejlklubs klare vision er: flere på vandet!

Det atmosfærefyldte miljø i Marselisborg Havn og Marselisborg Sejlklub er et godt udgangspunkt for et aktivt sejlerliv.

Uanset om du er til sejl eller motor, kapsejler eller tursejler, er nybegynder eller erfaren sejler, ung eller gammel, har Marselisborg Sejlklub ideelle rammer og spændende initiativer, du kan blive en del af.

Baderiget Marselisborg

Baderiget Marselisborg er en helårsbadeklub med en supersmuk beliggenhed. Badeklubben ligger på havnens yderste mole med egen lille badestrand direkte ud til Aarhusbugten. Fra klubbens store udendørsterrasse og fra saunaerne er der udsigt til havet.

Medlemskab opnås ved at kontakte foreningen Baderiget Marselisborg.  

Afhentning af adgangskort
Nye medlemmer skal hente adgangskort på Havnekontoret, Marselisborg Havnevej 54. Du kan se kontorets åbningstider her.

  • Husk at medbringe mailen fra Baderiget om, at du har betalt for dit medlemskab. 
  • Hvis du skal have varmt vand i bruseren i badeklubben, skal du indsætte penge på dit adgangskort. Dette kan kun ske på havnekontoret i åbningstiden. 

For spørgsmål ang. venteliste, betaling af kontingent og lignende bedes du kontakte klubben. Du finder kontaktinfo på deres hjemmeside

Aarhus Havkajakklub

Marselisborg Outdoor

Aarhus Havkajakklub ligger centralt på Marselisborg Havn. I klubben vægter vi fællesskabet og smukke naturopleveler højt. Kom og vær med på vandet!  

Marselisborg Outdoor er funktionel træning med havudsigt på Marselisborg Havn. Kom med til træning året rundt! 

Skriv til marselisborgoutdoor@gmail.com hvis du vil være med.  

Havets Højskole er vokset ud af drømmen om at skabe en sejlende Højskole.

Båden er en fantastisk ramme til at samle mennesker i et fællesskab, hvor man bliver konfronteret med sig selv og sin medsejlere. Det er et smukt forpligtende fællesskab, hvor alle skal byde ind, hvis det skal fungere optimalt – og i sidste ende kan ens liv være afhængig af Den Anden.

Havets Højskole er en non-profit forening, der har til formål at:

  • fremme interessen og kompetencer inden for sejlads
  • virke for godt sømandsskab og sikkerhed til søs
  • fremme fællesskab og dannelse
  • lette adgangen til at komme ud at sejle
  • skabe positive kulturbærere og gode oplevelser til søs
  • udføre sine aktiviteter bæredygtigt og i tråd med FN’s Verdensmål
  • bidrage positivt til sin omverden generelt

Aarhus Eventyrsejlere

Vi er en demokratisk forening, som har til formål at fremme interessen for sejlads i Aarhus og omegn og gøre det tilgængeligt for alle at komme på vandet.

Grundstenene i foreningen er erfaringsdeling og fælles oplevelser til søs. Samtidig lægger vi vægt på bæredygtighed og vil gerne være med til at fremme forståelsen og respekten for havet.

Vi er et forpligtende fællesskab, hvor medlemmerne tager aktiv del i at skabe en inkluderende atmosfære. Sammen arrangerer vi desuden sociale begivenheder, hvor medlemmerne mødes og deler erfaringer eller bare gode historier fra søen.

Kirkens Korshær

Kirkens Korshær har en båd i Marselisborg lystbådehavn. Båden fungerer som arbejdsfællesskab for hjemløse, alkoholikere, stofmisbrugere under ledelse af Korshærspræst Morten Aagaard.

Båden sejler året rundt med brugere som en opmuntring og fællesskabsaktivitet i en hård hverdag. Båden har samtidig været kirkeskib, idet mange ønsker at få afdødes aske spredt ud i Aarhusbugten. Derudover har Kirkens Korshær seks havkajakker, som vi løbende bruger i Aarhusbugten og på lejre.  

Det sociale arbejde er sket i tæt samarbejde mellem Kirkens Korshær, Det Grønlandske Værested og andre NGO’er i byen, der arbejder for at forbedre udsattes liv og muligheder.

De maritime aktiviteter er livgivende og fine aktiviteter, som rigtig mange værdsætter. Hver tur kan medtage otte udsatte.

Som Korshærspræst har det været af stor betydning for mit arbejde, at have mulighed for både at lave kirkelige og sociale aktiviteter med de udsatte. Vi har i de foregående år kunnet financiere båd og kajakker gennem penge, som vi har fået i gaver fra private, der bakker op om vores arbejde for byens udsatte.

Søspejderne Aarhus

Stifinderne Sø er en søspejder-gruppe under Det Danske Spejderkorps. Gruppen holder til på Marselisborg Havn, hvor de har deres hytte og joller.

Hos Stifinderne Sø er sejlads ikke bare sejlads. Medlemmerne lærer at sejle selvstændigt og sejlturene, der foregår under primitve forhold, er altid i gode både med godt grej.

Gruppen har ca. 45 medlemmer i alderen 9 til 23 år og derudover en række ledere og andre med tilknytning til gruppen.

Aarhus Maritim Center

Som spejder har du muligheden for at komme på havet med spejderskibet Klitta.

I kan sejle enten en aften, en weekend eller en hel uge. Uanset længden bliver det helt sikkert et eventyr!

FDF Aarhus Kajak

Har du lyst til at ro i kajak, tage på fantastiske ture i flot natur, lære roteknik, lære at lave eskimorulle og generelt bare vælte dig i vand? 

Hvis ja, så er FDF Århus kajak lige noget for dig!

 Se hvordan du kommer i gang på hjemmesiden ved at klikke herunder.

Aarhus Viking SUP

Aarhus Viking SUP arbejder på at skabe det mest innovative SUP miljø i Aarhus, hvor fælleskab, passion for SUP, motion og natur er kerneværdierne.

Aarhus Viking SUP er en godkendt SUP forening i Aarhus Kommune. Og vi har allerede nu 4 stationer i Aarhus. Vi er etableret i Marselisborg Lystbådehavn.
Vil du i gang med SUP, Stand Up Paddling, så er Aarhus Viking SUP det helt rigtige sted at starte! Vi har SUP board, pagej og vest. Og vores dygtige og certificerede instruktører står klar til at introducere dig til SUP. Du vælger selv, om det skal være bølgeSUP, SUP Cruise, SUP yoga, SUP fitness, med eller uden familie. Alle kan være med.

Ønsker du yderligere oplysninger kontakt os på Facebook.

Vintersvømmerne

Vi er en lille gruppe vintersvømmere, der har svømmet i Aarhus Bugt hver uge siden marts 2021.
 
I 2022 fik vi en aftale med Marselisborg Havn, så nu kan vi i forbindelse med vores svømmeture klæde om og få et bad på Bryggen. 

Når vi svømmer om vinteren, er det vejret, der bestemmer, men selv når vandet fx er fire grader, varer et typisk svøm 30-45 min. 

Scroll to top